Vakantievilla Lucas

Wat kan ik in mijn woning en tuin doen qua design?

Geplaatst op

Wat kun je nu eigenlijk allemaal doen in je huis en tuin om het helemaal mooi te maken. In deze blog willen we jou graag inspireren met leuk design om het voor jou een stuk gemakkelijker te maken te kiezen tussen de verschillende opties. Lees snel verder en ontdekt de inspiratie.

Thuis verbouwen en herinrichten

Als een huis gewoon meer vierkante meters nodig heeft, is een aanbouw de beste keuze, en er zijn voor- en nadelen aan een uitbreiding naar buiten of naar boven. De goedkoopste optie is om uit te breiden naar buiten, vooral met een reeds twee verdiepingen tellende woning, maar je zult tuin ruimte verliezen. Om je leefruimte buiten te behouden en tegelijkertijd je binnenoppervlakte uit te breiden, kiest je voor een extra verdieping. Dit is vaak duurder en tijdrovender dan een gelijkvloerse toevoeging als gevolg van de structurele veranderingen die nodig zijn om een extra verdieping te ondersteunen, maar je kunt je vierkante meters verdubbelen zonder je tuin te verliezen. Bespreek dit project met een bouwkundig ingenieur om te bepalen welk type toevoeging het beste is voor je ruimte. Kies ook altijd een zoveel mogelijk tijdloze stijl voor de inrichting, dan kan die lekker lang mee. 

In je tuin aan de slag 

Een amberboom kopen. Is dat een topidee? Zeker, bomen zijn leuk en brengen veel sfeer. 

Niemand heeft ooit gezegd dat tuinieren onmiddellijke voldoening geeft. Voor de planten is de herfst een prima tijd voor een opknapbeurt van het bloembed. Koelere temperaturen vertragen het waterverlies van bladeren, zodat planten er beter tegen kunnen om uit de grond te worden getrokken en te worden opgeruwd voordat hun wortels zich weer in de aarde nestelen. Bladeren die nog aan deze planten zitten, stimuleren de nieuwe wortelgroei, waardoor de planten zich opnieuw kunnen vestigen in hun nieuwe omgeving.

Doe er je voordeel mee, pak de juiste werkzaamheden op in het beste seizoen ervoor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal in je vakantie kan doen.

Contactgegevens

Via info @ vakantievillalucas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden