Vakantievilla Lucas

Tips voor het organiseren van een evenement met een tent

Geplaatst op

Wil je graag alles uit je vakantie halen? Er gaat niets boven de vakantietijd vieren met familie, vrienden en kennissen. Genoeg reden om een eigen evenement te organiseren. Denk aan leuke activiteiten zoals een sportdag, spelletjesdag of het vieren van een speciale aangelegenheid. De basis van een leuk georganiseerd evenement is een tent huren. Ontdek op welke aspecten je moet letten zodat je het perfecte evenement met een gehuurde tent kan houden op vakantie.

Tentvloer

Afhankelijk van de gekozen tent, is de vloer een belangrijk aspect. Zo raden we aan om kleine tot middelgrote tenten op een grasveld te laten plaatsen. Zorg dat je een vergunning krijgt voor een mooie locatie. Wanneer je een iets luxer evenement wil organiseren, dan kun je ook een vloer laten leggen in de tent. Denk aan een houten legvloer. Daarbovenop kan je nog een luxe tapijt laten leggen. Bij het huren van een tent is ook een afdekzeil beschikbaar zodat je de vloer goed schoonhoudt voordat het evenement van start gaat.

Tent temperatuur

Met veel personen in een tent zal de temperatuur snel stijgen. Echter, zal op een koude avond of in de wintermaanden het even duren voordat de temperatuurstijging op gang komt. Het is dan aan te raden om gebruik te maken van speciale kachels die de tent op temperatuur houden. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat eenieder enkel met een dikke jas aan kan deelnemen aan het evenement.

Sanitair

Een evenement met een groot aantal personen vereist ook voldoende sanitair voorziening. Overleg goed hoe je dit regelt. Wanneer je een evenement met veel personen hebt, dan raden we aan om eigen sanitair te regelen. Hier zijn verschillende mobiele units voor te huren. Zo kan iedereen gebruik maken van schoon en goede kwaliteit sanitair.

Technische ondersteuning

Een evenement organiseren stopt vaak niet bij enkel een tent. Zo is er lichtondersteuning nodig en wanneer je iets wilt presenteren komt er ook vaak beeld en geluid bij kijken. Ga op onderzoek uit naar wat je precies qua ondersteuning nodig hebt. Bij veel tentverhuurders kun je het benodigde materiaal, dat geschikt is voor een tent, gelijk meehuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal in je vakantie kan doen.

Contactgegevens

Via info @ vakantievillalucas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden