Vakantievilla Lucas

Tips voor een heerlijke vakantie in Flevoland

Geplaatst op

Zin in een heerlijke vakantie in Nederland? Ons land is rijk aan mooie vakantieplekken waar je terecht kunt. Zo is de provincie Flevoland een vakantiebestemming waar genoeg te beleven valt. Met steden als Almere, Lelystad en veel natuurgebieden. Zo kun je vanuit Flevoland ook het markermeer of IJsselmeer op. In deze blog behandelen we diverse tips voor vakantieverblijf en informatie over de het centrum voor historisch scheepsbouw in Batavialand.

Vakantieverblijf in Flevoland

In Flevoland zijn genoeg vakantiebestemmingen te vinden. Zo zijn er veel vakantieparken waar je terecht kunt. Van woonboten, cottages tot vakantiehuizen. We raden zelf aan om een plek aan het water te zoeken, zo kan je met het gezin genieten op een plek met strand en water. Daarnaast zijn er veel waterparadijzen te vinden die zeer populair zijn in de zomer. De provincie zit verder vol met vissersplaatsen, maar ook plekken om de natuur in te duiken of te gaan shoppen in diverse outlets.

10 wandelingen door de natuur

In Flevoland is er veel natuur te bewonderen. Zo kan je te water op het markermeer en het IJsselmeer of de andere meren rondom de provincie. Ga je liever wandelen? Bekijk dan de volgende natuurgebieden waar je allemaal terecht kan voor de leukste wandeltochten: 

  1. Oostvaardersplassen
  2. Harderbos
  3. Nationaal Park Nieuw Land
  4. Lepelaarplassen
  5. Marker wadden
  6. Horsterwold
  7. Waterloopbos
  8. Kotterbos
  9. Het Urkerbos
  10. Schokland

Een bezoek aan Batavialand

Heb je interesse in de historie van Flevoland? Bezoek Batavialand en kom alles te weten over het oude historisch centrum voor scheepsbouw. Wandel over het schip de Batavia en beleef de vele zeeman verhalen. Maak kennis met echte vakmanschap van houten scheepsbouw. Beleef in Batavialand hoe het is om een ontdekkingsreiziger te zijn!

Museum in Lelystad

Ga circa 7000 jaar terug in de tijd in het museum in Lelystad. In het museum zijn er diverse tentoonstellingen en activiteiten. Zo is er veel informatie te vinden hoe Nederland er duizenden jaren geleden eruit zag en hoe het klimaat toen was. Daarnaast is er veel te leren over het jagen en verzamelen van deze tijd. Daarnaast is er veel te leren over de werking van de polder en hoe de Nederlander zijn voeten droog weet te houden met de hulp van dijken en sluizen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal in je vakantie kan doen.

Contactgegevens

Via info @ vakantievillalucas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden