Vakantievilla Lucas

Minder water verspillen door kunstgras

Geplaatst op

De samenleving gebruikt steeds meer water. Om dit tegen te gaan is het inzetten van kunstgras een hele goede optie, omdat het totaal geen onderhoud behoeft en dus ook geen water gegeven hoeft te worden. Vanaf volgend jaar is het zelfs mogelijk dat er een sproeiverbod gaat gelden door het toenemende watergebruik en de krapte die ontstaat in de zomer. Dus als je nu alvast inspeelt op het ontwikkelen van de ontwikkelingen, nu al een prachtig, fris gazon van kunstgras en ben  de toekomstige drukte voor. 

Wat is het probleem?

In de afgelopen jaren zijn Nederlanders exponentieel meer water gaan gebruiken. De krapte komt hier deels uit voort, maar ook door de aanhoudende droge periodes in de warme zomers. Veel van het grondwater trekt dan verder naar beneden, waardoor we bijna niet meer aan de vraag kunnen voldoen. Je zal wel merken dat de waterstroom in de zomer af en toe wat minder hard is, doordat er minder water in de leidingen aanwezig is. Druk op de leidingen neemt dan af en om dit te compenseren wordt er vaak water opgepompt uit meren. Dit heeft als gevolg dat ecosystemen in en rondom meren volledig aanpassen. Om dit te voorkomen is het van groot belang dat meer mensen kunstgras in de tuin aanleggen.

Wees een sproeiverbod voor

Doordat omringende landen al een stap hebben genomen om een sproeiverbod te omarmen in de afgelopen zomers, is het waarschijnlijk dat Nederland tijdens aanhoudende droogte ook gaat denken aan het invoeren van deze maatregel. In België gold dit verbod bijvoorbeeld al in de afgelopen twee zomers. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw tuin volledig te betegelen, maar het geeft eigenlijk vooral een dood gevoel aan de tuin, terwijl u met kunstgras een levendige tuin creëert die ook nog is goed is voor de afwatering tijdens de nattere tijden. De voordelen van kunstgras zijn dat je totaal niets hoeft te onderhouden, het afwateren natuurlijk gebeurt en het hele jaar door een frisse en groene uitstraling behoud. Met kunstgras geniet u optimaal van uw tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal in je vakantie kan doen.

Contactgegevens

Via info @ vakantievillalucas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden